Partenerii strategici admit deschis că umblă să ne „submineze omogenitatea națională”
UE ar trebui să „facă tot posibilul pentru a submina omogenitatea” statelor sale membre - reprezentantul special al ONU pentru migrație.
UE ar trebui să „facă tot posibilul pentru a submina” „omogenitatea” statelor sale membre, a declarat reprezentantul special al ONU pentru migrație.
Peter Sutherland le-a spus colegilor că prosperitatea viitoare a multor state UE depinde de transformarea lor multiculturală.
El a mai sugerat că politica de imigrare a guvernului britanic nu are nicio bază în dreptul internațional.
El a fost interogat de o subcomisie pentru afaceri interne a Camerei Lorzilor, care investighează migrația globală.
Lordul Sutherland, care este președinte neexecutiv al Goldman Sachs International și fost președinte al gigantului petrolier BP, conduce Forumul Global pentru Migrație și Dezvoltare, care reunește reprezentanți ai 160 de națiuni pentru a împărtăși idei politice.
El a spus comisiei Camerei Lorzilor că migrația este o „dinamică esențială pentru creșterea economică” în unele țări din UE „oricât de dificil ar fi să explici acest lucru cetățenilor acelor state”.
„Mai deschis”
O populație indigenă îmbătrânită sau în scădere în țări precum Germania sau statele din sudul UE a fost „argumentul cheie și, ezit să folosesc cuvântul pentru că oamenii l-au atacat, pentru dezvoltarea statelor multiculturale”, a adăugat el.
„Este imposibil de considerat că gradul de omogenitate pe care îl implică celălalt argument poate supraviețui, deoarece statele trebuie să devină state mai deschise, în ceea ce privește oamenii care le locuiesc. Așa cum a demonstrat Regatul Unit”.
Reprezentantul special al ONU pentru migrație a fost, de asemenea, chestionat despre ce ar trebui să facă UE cu privire la dovezile de la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) că ratele de ocupare a forței de muncă în rândul migranților erau mai mari în SUA și Australia decât în țările UE.
El a spus comitetului: „Statele Unite, sau Australia și Noua Zeelandă, sunt societăți de migranți și, prin urmare, îi găzduiesc mai ușor pe cei din alte medii decât noi, care încă menținem un sentiment de omogenitate și diferență față de ceilalți.
„Și exact asta este ceea ce Uniunea Europeană, în opinia mea, ar trebui să facă tot posibilul pentru a submina”.
Dl Sutherland a susținut recent, într-o prelegere la London School of Economics, al cărei președinte este, că a existat o „trecere de la state care selectează migranți la migranți care selectează state”, iar capacitatea UE de a concura la „nivel global” a fost riscată.
„Fără justificare”
În prezentarea pentru comitetul Camerei Lorzilor, el a îndemnat statele membre UE să colaboreze mai strâns la politica de migrație și a susținut o abordare globală a problemei - criticând încercarea guvernului Regatului Unit de a reduce migrația netă de la nivelul actual la „zeci de mii” pe an. prin restricții de viză.
Șefii din învățământul superior britanic doresc ca studenții din afara UE să fie excluși din statisticile privind migrația și spun că restricțiile privind vizele introduse pentru a ajuta guvernul să-și atingă obiectivul vor afecta competitivitatea economică a Marii Britanii.
Însă ministrul imigrației, Damian Green, a spus că excluderea studenților străini ar echivala cu „mânuirea” cifrelor, iar metoda actuală de numărare a fost aprobată de ONU.
Președintele comisiei, Lord Hannay, parlamentar independent și fost ambasador britanic la ONU, a declarat că afirmația domnului Green de sprijinire a ONU pentru includerea studenților în cifrele migrației „sincer, nu ține - aceasta nu este o piesă de drept internațional”.
Domnul Sutherland, fost procuror general al Irlandei, a fost de acord, spunând: "Absolut nu. Nu oferă absolut nicio justificare pentru poziţia despre care vorbesc".
„Suport din Marea Britanie”
El a mai spus că politica sa periclitează statutul tradițional al Marii Britanii de „societate tolerantă, deschisă” și ar fi „masiv dăunătoare” sectorului său de învățământ superior atât din punct de vedere financiar, cât și intelectual.
„Este foarte important să nu trimitem un semnal din această țară, fie potențialilor studenți de cea mai înaltă calitate, fie cadrelor academice, că acesta este într-un fel un mediu neprietenos în care să solicitați vize sau orice alte permisiuni sunt necesare. ..și mi-e teamă că acesta ar putea fi un semnal.”
Dl Sutherland, care a participat la reuniuni ale Grupului Bilderberg, o organizație internațională a elitelor criticată adesea pentru presupusa sa secretomanie, a cerut statelor UE să înceteze să vizeze migranții „înalt calificați”, susținând că „la cel mai elementar nivel indivizii ar trebui să aibă un libertatea de a alege” dacă să vină să studieze sau să lucreze în altă țară.
Dl Sutherland și-a informat colegii cu privire la planurile pentru următoarea conferință anuală a Forumului Global pentru Migrație și Dezvoltare, care va avea loc în Mauritius în noiembrie, adăugând: „Marea Britanie a fost implicată foarte constructiv în acest proces încă de la început și m-a susținut foarte mult”.
Întrebat ulterior cât de mult a contribuit Marea Britanie la costurile de funcționare ale forumului în cei șase ani în care a fost de existență, el a spus că este o sumă relativ mică “în zona zecilor de mii”.
- BBC
Vedeti si PLANUL DE DEPOPULARE DE CARE VORBEA VADIM ARE UN NUME: KALERGI. SI UN CAMPION: IOHANNIS